Dutch Media Week: Verantwoorde AI voor Media

· Nieuws

Het team van onderzoeksproject DRAMA gaat de eerste onderzoeksresultaten presenteren tijdens de sessie 'Verantwoorde AI voor Media' van Dutch Media Week op maandag 3 oktober. Dit event zal plaatsvinden in het Beeld & Geluid te Hilversum en is gratis bij te wonen.

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een steeds belangrijkere rol binnen media-organisaties. Dankzij deze technologie kunnen zij bijvoorbeeld grote hoeveelheden archiefmateriaal beter doorzoekbaar maken en gepersonaliseerde aanbevelingen doen. Maar hoe kun je als media-organisatie op een ethische verantwoorde manier AI toepassen? Hoeveel data mag je bijvoorbeeld verzamelen over gebruikers? Hoe zorg je dat data-analyses inclusief zijn?

Tijdens de sessie Verantwoorde AI voor Media nemen prominente onderzoekers, techpioniers en mediaprofessionals je mee in het verantwoord inzetten van AI in mediatoepassingen. Samen kijken we naar de uitdagingen en mogelijke oplossingen om ethisch om te gaan met data en AI. Het event is op maandag 3 oktober en duurt van 15.00 uur - 16.15 uur.

Wil je hier ook bij zijn? Dat kan! Meld je hier gratis aan.

Dit event wordt mogelijk gemaakt door ClickNL.

broken image
broken image