Kick-off project DRAMA

· Nieuws

Op donderdag 7 oktober 2021 was er een kick-off van het tweejarige onderzoeksproject DRAMA . Ter ere van deze kick-off was er een talkshow georganiseerd, gevolgd door een brainstormsessie. De samenwerkingspartners kwamen bijeen om het project te bespreken, met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen.

Talkshow kick-off DRAMA

In de talkshow gingen betrokken partijen in gesprek over de vraag hoe Artificiële Intelligentie (AI) op verantwoorde wijze ingezet kan worden in de media. AI speelt namelijk een steeds belangrijkere rol in mediaorganisaties en velen van hen worstelen met de vraag hoe ze verantwoord met AI-toepassingen om moeten gaan. Onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de talkshow waren onder andere: Hoe zorgen we voor diversiteit in AI-gedreven aanbevelingen? Hoe kan spraakherkenning inclusief worden gemaakt zodat het voor iedereen werkt? Hoe kunnen mens en machine samenwerken om tot nieuwe, creatieve content te produceren?

De tafelgasten waren:

  • Sarah van der Land, Senior Digital Innovation Advisor, NPO
  • Daan Odijk, Data Science Manager, RTL
  • Stefan Leijnen, Lector Artificial Intelligence, Hogeschool Utrecht
  • Pascal Wiggers, Hoofddocent Responsible AI, Hogeschool van Amsterdam
  • Maaike Harbers, Lector Artificial Intelligence & Society, Hogeschool Rotterdam

Bekijk de samenvatting van de talkshow hieronder terug. 

Brainstormsessie DRAMA

Naast een talkshow werd er op de dag van de kick-off ook een brainstormsessie gehouden. In deze sessie kwamen alle partners bijeen om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen. De brainstormsessie vormde de startbasis van het onderzoeksproject DRAMA. Kortom: het was een geslaagde kick-off vol inspiratie, innovatie en kennisdeling. 

Responsible applied ai
Responsible applied ai

 

Meer nieuws over het DRAMA project: