Zoektocht naar verantwoorde AI: Samenwerking hogescholen en media

· Nieuws

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een steeds belangrijkere rol in media-organisaties, maar hoe passen deze bedrijven verantwoorde AI toe? De Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Amsterdam hebben de handen ineen geslagen met mediabedrijven zoals de NPO, VPRO, RTL, Beeld en Geluid en Media Perspectives. Deze partijen zijn op een gezamenlijke zoektocht naar verantwoorde AI.

Project DRAMA: voor verantwoorde AI

Het samenwerkingsverband wordt ook wel onderzoeksproject DRAMA genoemd, waarbij DRAMA staat voor Designing Responsible AI for Media Applications. Het project heeft tot doel om media-organisaties te ondersteunen en begeleiden bij het inbedden van verantwoorde AI in hun organisaties. Ook studenten zijn hierbij betrokken en denken mee over oplossingen.

Michiel Bakker van het platform ScienceGuide heeft een interview gehouden met Maaike Harbers (Lector Artificial Intelligence & Society bij de Hogeschool Rotterdam) en Sarah van der Land (Senior Adviseur Digitale Innovatie bij de NPO). In dit interview vertellen Maaike en Sarah meer over het DRAMA project. Lees het artikel hier: Onderzoek naar kunstmatige intelligentie helpt zowel hogescholen als mediabedrijven.

 

Meer nieuws over het DRAMA project: